Україна почала шлях до Європейського космічного агентства - голова ДКАУ

Субота, 20 червня 2015, 06:30

В рамках 51-го міжнародного авіакосмічного салону в Ле Бурже представники української делегації провели ряд переговорів з європейськими партнерами щодо перспектив членства України в Європейському космічному агентстві.

Про це повідомив голова Державного космічного агентства України Олег Уруський, передає Укрінформ.

"Усі наші зустрічі, які ми проводили в Ле Бурже, зокрема, з керівництвом Французького центру космічних досліджень (CNES), Європейського космічного агентства, Німецького аерокосмічного центру (DLR), виявляють зацікавленість у співпраці з Україною, бажання допомагати нам на шляху членства в ЄКА", - зауважив голова ДКАУ, згадавши як приклад співпраці з ЄКА проект "Вега".

На думку Уруського, Україна для набуття членства в ЄКА повинна пройти кілька етапів. "Зокрема, ми готуємо угоду про визнання України як держави, що співпрацює з ЄКА", - зазначив він.

Зараз, за його словами, формуються директиви й делегація, а на 7-8 липня заплановано візит групи українських експертів космічної галузі в Нордвейк (Нідерланди), де розташований Європейський центр космічних досліджень і технологій.

У Голландії має відбутися зустріч з європейськими партнерами, пройдуть презентації європейських та українських проектів і програм. Після цього європейські фахівці відвідають Україну, щоб ознайомитися з реальними можливостями. Потім будуть сформовані робочі групи за напрямками, що становлять інтерес.