МЗС Киргизстану направило ноту протесту Києву через Джемілєва

Середа, 3 червня 2015, 18:23

Міністерство закордонних справ Киргизької Республіки направило ноту протесту в МЗС України і "чекатиме вичерпних пояснень з боку офіційних осіб і парламенту України" через висловлювання народного депутата Мустафи Джемілєва.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Киргизстану.

"Подібні репліки на адресу цілої країни від депутата парламенту іноземної держави і відомого з деяких пір державного діяча можна було б віднести на його персональне емоційний душевний стан", - заявили в МЗС Киргизії.

Там заявили, що Держприкордонслужба Киргизстану дала "вичерпні роз'яснення" з приводу інциденту в аеропорту, і дорікнули Джемілєву за те, що він "не спромігся принести свої вибачення за свої висловлювання і введення в оману громадськості".

"Перебуваючи на киргизькій землі іноземний громадянин М.Джемілєв своїми образливими висловлюваннями і їх публікацією в інтернеті зловжив місцевою гостинністю, подібні кроки можуть завдати певною мірою шкоди двостороннім відносинам між Киргизстаном і Україною", - заявили в МЗС.

Як відомо, раніше в аеропорту столиці Киргизії Бішкеку поліція протягом 3 годин утримувала депутата Верховної Ради України, лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та його радника, делегата Курултаю кримськотатарського народу Рустема Умерова.

Джемілєв заявив, що це сталося за вказівкою РФ.

Українська правда