До контрабанди цигарок в Закарпатті причетні всі сторони конфлікту - Найєм

Неділя, 12 липня 2015, 03:37

До контрабанди цигарок на Закарпатті причетні усі сторони конфлікту у Мукачевому: одні займалися організацією, інші знімали данину за "дах", треті - забезпечували "дах".

Про це заявив нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм у своєму Facebook.

"Про контрабанду в Закарпатській області. Основний продукт нелегального експорту - сигарети. Возять найдешевші, в Німеччину та Італію. Прибутковість зашкалює. Наприклад, фура цигарок, що виїхала з України і доїхала до Італії, приносить € 470 тис. Це чистими, тобто за вирахуванням хабарів на всіх митницях. За тиждень через "зеленку" виїжджає від 3 до 5 фур. За інформацією місцевих жителів, до контрабанди в області причетні всі сторони сьогоднішнього конфлікту. Одні займалися організацією, інші знімали данину за дах, треті - забезпечували дах. Причиною збройного протистояння стало банальне небажання однієї зі сторін платити данину", - написав він.

Депутат зазначив, що вищесказане не виправдовує використання "Правим сектором" великокаліберної зброї на мирній території.

"Розслідувати доведеться все. Очевидно, про все було б правильно розпитати у Михайла Ланьо, Віктора Балоги, місцевої митниці та СБУ. Дмитру Ярошу та його підлеглим краще докладно і в деталях розповісти, з ким саме вони "боролися проти контрабанди", хто конкретно і через які прикордонні пункти вивозив вантажі. В іншому випадку, це означає, що вони знали, але мовчали; боролися, але домовлялися; не домовилися, вирішили стріляти. За всіма формальними ознаками це називається співучасть у злочині", - підсумував Найєм.

О контрабанде в Закарпатской области. Основной продукт нелегального экспорта - сигареты. Возят самые дешевые, в Германию...

Posted by Mustafa Nayyem on 11 липня 2015 р.

Українська правда