Новопризначений заступник Шокіна запевняє, що не підпадає під люстрацію

Середа, 29 липня 2015, 11:43

Новопризначений перший заступник генпрокурора Юрій Севрук заявляє, що не підпадає під люстрацію і не є "людиною Гузира".

Про це він розповів на першій прес-конференції після призначення на новій посаді, коментуючи інформацію, яка про нього з'явилась у ЗМІ.

"За законом, під люстрацію підпадають прокурори районів міста Києва, які працювали під час Революції Гідності, а на той момент я вже більше року працював в Генпрокуратурі. Також під люстрацію підпадають керівники самостійних підрозділів ГПУ, а я був заступником начальника управління, яке входило в головне управління. Тому я не був керівником самостійного підрозділу", - пояснив заступник Шокіна.

Севрук додав, що подав усі документи на люстраційну перевірку і зараз уже отримав усі висновки, крім висновку з МВС.

Коментуючи інформацію про те, що "він є людиною Гузира", Севрук зазначив, що з 2006 року працював з Гузиром "як його підлеглий і іншим чином з ним не перетинався".

"Я так давно працюю в прокуратурі, що можна заявляти, що я людина Медведька, Піскуна та всіх інших генпрокурорів. Чому я працював за усіх керівників? Сподіваюся, тому що добре працюю", - заявив Севрук.

Він також підтвердив, що отримав нагороду за часів Віктора Януковича.

"Цей факт мав місце. Але я постійно працював на державу і на народ України та постійно заохочувався", - заявив Севрук.

"І у 2010 році керівництво ГПУ подало мене на отримання медалі "За працю та звитягу". І я справді її отримав. Маю надію, що отримав її за хорошу роботу, а не від якоїсь конкретної особи", - сказав Севрук.

Як повідомляє сайт ГПУ, Севрук отримував ще одну нагороду в останні дні режиму Януковича – 17 січня 2014 року його нагородили нагрудним знаком "Почесний працівник прокуратури України".

Українська правда