Тищенко: з колишнім чоловіком і Пашинським - добрі стосунки, але не робочі

Середа, 8 липня 2015, 16:16

Новопризначена начальник Управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко, заявляє, що з колишнім чоловіком, бізнесменом Сергієм Тищенком у неї виключно ділові стосунки.

Про це вона розповіла на брифінгу в середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"І з Тищенком, і з Пашинським (нардеп фракції" Народний фронт "Сергій Пашинський) у мене добрі стосунки, але не робочі і не професійні... Я не дуже обізнана в цих питаннях, але так розумію, що мова йде про придбання нафтопродуктів компанії, яка має якесь відношення до мого колишнього чоловіка", - сказала вона.

"По-перше, це не стосується самого розшуку активів, чим буде займатися наше управління, тому що те, чим ми займаємося, - це мільярди доларів, які виведені Курченком за кордон, і перетинатися по тому майну, яке знаходиться в Україні, ніяк не може", - розповіла Тищенко.

Також вона повідомила, що була ініціатором і автором постанови Кабінету міністрів, яке було прийнято в травні 2014 року, але не набрало чинності, щодо реалізації речових доказів. Йшлося про те, що, зокрема, нафтопродукти як речові докази в "справі Курченка" повинні бути реалізовані, а не зберігатися.

"Ми тоді ставили питання про те, що такі речові докази ... Повинні передаватися на реалізацію виключно державним підприємствам з перерахуванням коштів виключно на рахунки держави", - пояснила Тищенко.

Коментуючи також інформацію, яку з'явилася в ЗМІ, про затримання її в Москві в 2013 р за легалізацію більше $ 3 млрд, начальник управління сказала:

"Я працювала в захисті у великій міжнародній справі, яка стосувалася громадян Казахстану і Росії, і в цій справі фігурували представники радикальної опозиції Російської Федерації. І, незважаючи на те, що з Росією я працювала тільки незначну частину часу... в Росії стало можливим моє затримання на підставі деяких заяв".

За її словами, факти звинувачення юристів у Росії є, на жаль, поширеними.

При цьому Тищенко підкреслила, що досить швидко слідчі органи Росії розібралися і згодом відпустили і вибачилися перед нею.

Вона розповіла, що протягом 4 місяців перебувала в камері слідчого ізолятора, в якій згодом перебувала Надія Савченко.

При цьому Тищенко зазначила, що це не було судимістю, це була "підозра, затримання, а потім закриття кримінальної справи, тому що провина не була встановлена".

Відомо, що Олена Тищенко є колишньою дружиною бізнесмена Сергія Тищенка.

Раніше "Українська правда" опублікувала текст, присвячений великому скандалу - реалізації конфіскованих у бізнесмена Сергія Курченка нафтопродуктів приватними структурами бізнесмена Сергія Тищенка.