Ще один підозрюваний у вбивстві Нємцова відмовився від своїх свідчень

Вівторок, 11 серпня 2015, 03:18

Брати Анзор і Шадід Губашеви відмовилися від свідчень у справі про вбивство Бориса Нємцова, які дали відразу після затримання.

Про це повідомляє агентство "Москва", посилаючись на близьке до слідства джерело і адвоката Мусу Хадисова.

За словами джерела агентства, Шадід Губашев відмовився від первинних свідчень і подав клопотання про повторний допит. Хадисов, що захищає його брата Анзора, підтвердив, що той вже місяць тому подав аналогічне клопотання.

Тепер усі троє обвинувачених у справі про вбивство Нємцова, що дали зізнавальні свідчення, відмовилися від них. Першим це зробив ймовірний кілер Заур Дадаєв, який тепер говорить про існування алібі і заявляє про застосування до нього тортур.

Адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров заявив агентству, що ситуація з відмовами від показань досить стандартна, але підкреслив, що організатори вбивства поки не затримані, а захисники затриманих намагаються відвести "удар від Руслана Геремеева і від найближчого оточення глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова".

"Адвокати розвивають тему, яку їм намітив Р.Кадиров, він кілька днів тому сказав, що треба не серед чеченців шукати, а на Україні, - пояснив Прохоров. - На це ніяких підстав немає, всі затримані - вихідці з Чечні, чи бували вони на Україні хоч раз у житті, я сильно сумніваюся, в рамках цього адвокати і розвивають свою тему".

Зараз під арештом перебувають п'ятеро фігурантів справи. Згадуваний затриманими екс-офіцер батальйону "Північ" Руслан Геремеев слідчими не був допитаний через від'їзд в ОАЕ.

Як відомо, одним із замовників вбивства політика вважають главу Чеченської республіки, Рамзана Кадирова, проте слідство відмовилося допитувати Кадирова у справі про вбивство Нємцова. У той же час дочка Нємцова звинувачує вісьмох російських пропагандистів у смерті батька.