МВС: Зачинщики заворушень у Харкові приїхали з інших областей

Вівторок, 4 серпня 2015, 18:44

Молодики, які брали участь у мітингу на підтримку "Опозиційного блоку" у Харкові 3 серпня, виявилися жителями Дніпропетровської, Запорізької та інших областей.

Про це сказано у повідомленні ГУ МВС у Харківській області.

Як вказано у повідомленні, вони прибули до Харкова з метою участі у політичних акціях на боці однієї з партій, в тому числі, провокаційного характеру.

"Усі учасники подій правоохоронними органами встановлені та допитані. Діям кожного з них буде надано належну правову оцінку та визначено ступінь провини. Триває досудове розслідування", - сказано у повідомленні.

Слідчі також з’ясовують мету прибуття та перебування на Харківщини групи молодиків з інших регіонів держави.

Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст. 296 (хуліганство) та ч.1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Як розповів заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Віталій Гузь, відносно працівників ОВС, які за думкою громадян не належним чином виконували свої службові обов’язки під час цих подій, призначено службове розслідування.

За його словами, винні особи будуть притягнуті до сурової дисциплінарної відповідальності, аж до звільнення з органів внутрішніх справ.

Як повідомлялося, у понеділок у Харкові пройшли одразу два мітинги з протилежними вимогами.

Українська правда