У Чорне море прибула новітня субмарина Чорноморського флоту Росії

Четвер, 17 вересня 2015, 03:39

У Чорне море прибула новітній дизельний підводний човен Чорноморського флоту Росії "Новоросійськ".

Про це повідомили в прес-службі Міноборони Росії, пише Радіо Свобода.

У відомстві зазначили, що підводний човен після заводських ходових випробувань завершив міжфлотський перехід з Полярного в Новоросійськ, успішно пройшов протоки Дарданелли і Босфор, і прибув у Чорне море.

Як повідомляється, "Новоросійськ" є першим з шести підводних човнів проекту 636.3, побудованим спеціально для Чорноморського флоту Росії.

"Субмарина відноситься до третього покоління дизельних підводних човнів, які вважаються одними з найбільш малошумних у світі і мають більш високу в порівнянні з попередніми проектами бойову ефективність. Він оснащений новітніми комплексами ракетно-торпедного озброєння, радіоелектроніки та гідроакустики", - йдеться в повідомленні.

У липні 2015 року стало відомо, що Чорноморський флот за рік отримав більше 10 новітніх катерів і суден, у тому числі підводного човна "Новоросійськ" і "Ростов-на-Дону".

Раніше повідомлялося, що іспанський уряд звинуватили в провокаційній поведінці, після дозволу російській субмарині, яка прямувала до Криму, дозаправитися паливом в порту Сеута.