МЗС: участь кримського "міністра" у нараді ОБСЄ - примітивна маніпуляції РФ

Четвер, 1 жовтня 2015, 08:30

МЗС України засуджує спроби РФ використати Варшавську нараду ОБСЄ для нав’язування легітимізації незаконної окупації Криму, шляхом просування участі у заходах ОБСЄ представників окупаційної влади півострова.

Про йдеться у коментарі МЗС з приводу участі представника окупаційного уряду Криму Дмитра Полонського у щорічній нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань державами-учасницями у людському вимірі.

"Розглядаємо такі примітивні маніпуляції з боку Росії як чергове порушення нею міжнародного права та зазіхання на свободу діяльності громадянського суспільства", - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві закордонних справ України нагадують, що ні ОБСЄ, ні жодна інша авторитетна міжнародна організація не визнають анексії Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та, відповідно, будь-яких осіб, що представляють окупаційну владу півострова.

Як повідомлялося, так званий міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку окупаційного уряду Криму, "віце-прем'єр" Дмитро Полонський бере участь у нараді ОБСЄ у Варшаві.

Польща заявила, що не надавала візу Полонському.

Слід зазначити, що Полонського немає у списку осіб, яким заборонений в'їзд в ЄС. 

"Європейська правда"