Обшуки у заступників Тягнибока пов’язані з подіями на Майдані - "Свобода"

Понеділок, 12 жовтня 2015, 11:41

Обшуки в заступників голови ВО "Свобода" Олександра Сича, Ігоря Янківа та Олега Панькевича проведено у справі щодо подій на Майдані Незалежності у Києві 20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання "Свобода".

October 12, 2015

Приблизно о 07:00 у понеділок, 12 жовтня, з обшуком прийшли в квартиру екс-віце-прем'єр-міністра України, заступника голови ВО "Свобода" Олександра Сича в Івано-Франківську.

Обшук відбувається також у місті Броди на Львівщині – у заступника очільника партії, народного депутата VII скликання, колишнього голови Львівської обласної ради Олега Панькевича.

А в самому Львові правоохоронці прийшли в помешкання, де зареєстрований керівник партійного суду ВО "Свобода", народний депутат VII скликання Ігор Янків. Там виламали двері.

Янківу передали повістку на допит на 16 жовтня, о 15:00, в Головне слідче управління Генеральної прокуратури (Київ, вул. Борисоглібська, 18).

До Панькевича прийшли з автоматами і, окрім самого помешкання, чатують під вікнами. Усередину не впускають адвоката, повідомляють у "Свободі".

Панькевичу надали ухвалу Печерського суду Києва від 24 вересня цього року, в якій зазначено, що обшук відбувається у справі 20 лютого 2014 року, коли на Майдані розстріляли мітингувальників.

Ухвала Печерського суду, якою керуються силовики, проводячи обшук в Олега Панькевича.

Posted by Lesia Fediv on Sunday, October 11, 2015

"Того ранку Олег Панькевич був біля готелю "Україна", допомагав виносити поранених". – зазначає "Свобода".

У помешканні Сича обшук, відповідно до рішення Печерського райсуду Києва, проводить столичний слідчий прокуратури разом із місцевими працівниками СБУ, з якими прибули і поняті. Приводом для проведення обшуку також стали події Майдану, зокрема 20 лютого 2014 року.

"Мовляв, оскільки однією з точок снайперського обстрілу майданівців зі столичного готелю "Україна" був 11-й поверх, а саме на цьому поверсі проживав Олександр Сич, будучи народним депутатом України, він може бути причетний до розстрілів чи володіти якоюсь інформацією", - зазначає "Свобода".

"Характерно, що справа була порушена 2014 року проти самих майданівців за вказівкою Захарченка", - додає партія.

Теми:
Матеріали за темою