МЗС назвало свавіллям заборону сестрі Савченко їздити до Росії

Вівторок, 13 жовтня 2015, 23:11

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з забороною в'їзду до Росії Вірі Савченко - сестрі української льотчиці, яку утримують в Росії.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"13 жовтня 2015 року під час проходження прикордонного контролю при поверненні в Україну в пункті пропуску "Чертково-Мілове" співробітниками російської прикордонної служби було повідомлено про заборону на в’їзд до РФ терміном до 1 вересня 2020 року Вірі Савченко, сестрі незаконно утримуваної в Росії Надії Савченко", - нагадали у відомстві.

"Заборона на в’їзд Вірі Савченко як одному з ключових свідків, заявлених захистом у справі її сестри, є свідченням заздалегідь спланованих намірів РФ – провести розправу над невинною жертвою агресивної політики Кремля Надією Савченко", - вважають в МЗС.

"Такі дії російської сторони є грубим і демонстративним порушенням процесуальних прав Віри Савченко та її сестри Надії і спрямовані на подальше вчинення тиску на Надію Савченко", - зазначили у відомстві.

"Зазначений крок виходить за межі права та моралі і підтверджує замовний характер кримінального переслідування незаконно утримуваної в РФ Надії Савченко", - сказано у повідомленні.

МЗС України вимагає від російської сторони "припинити свавілля щодо народного депутата України Надії Савченко та членів її сім’ї, забезпечити негайне звільнення Надії Савченко та повернення її на Батьківщину".

Українська правда