Бойовики продовжують провокації і приховане мінування - ІС

Середа, 4 листопада 2015, 09:32

Бойовики на Донбасі продовжують активно здійснювати збройні провокації, заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Вони використовують стрілецьку зброю, ручні й автоматичні гранатомети, а також міномети й зенітні установки ЗУ-23-2, пише він вранці 4 листопада у Facebook.

"Найактивніше провокації здійснювалися у смузі від Пісок до Авдіївки, використання ЗУ-23-2 відзначено в районі ДАПу, також зі стрілецької зброї й гранатометів обстрілювалися позиції сил АТО в районі н.п. Щастя й Трьохізбенка", - зазначає Тимчук.

"У районі Пришибу й Сокольників, а також південніше Трьохізбенки бойовики провели ротацію своїх підрозділів. У даних районах з'явилися в значній кількості гранатометні групи (взводи) бойовиків (у кожній групі - по 2-3 од. АГС-17,21), на транспорті високої прохідності. Тактика дій – короткий вогневий наліт (обстріл), потім на транспорті оперативно змінюють позиції", - пише він.

У районі Троїцького, північніше Авдіївки, а також у районі Гранітного інформатори ІС відзначають "активні спроби бойовиків приховано мінувати найближчі підступи до опорних пунктів і передових позицій сил АТО, а також нейтральну зону"

"В основному застосовуються різного роду розтяжки (використовуються як протипіхотні міни, у тому числі типу ОЗМ-72, так і ручні гранати). Застосування керованих і некерованих фугасів відзначається зрідка, і лише для цільових диверсій (підриву групи розмінування сил АТО, знищення бронетехніки, транспорту, руйнування об'єктів)", - уточнює Тимчук.

Активно поповнюється Тельманівська тактична група бойовиків – ключова для південного флангу бойовиків, яка влітку під Старогнатівкою зазнала низку втрат. Крім живої сили, приходять мінометні підрозділи й бронетехніки (за останню добу – 6 ББМ, по 3 БМП-2 і БТР-80).