Кері має намір поговорити з Лавровим про Україну, Сирію і збитий СУ-24

Вівторок, 1 грудня 2015, 23:25

Держсекретар Джон Кері ближчим часом може зустрітися з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, аби обговорити питання Сирії, України та відносин Росії й Туреччини після інциденту зі збитим літаком.

Про це зазначив у вівторок під час щоденного брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер, передає Укрінформ.

"Поки не можу сказати, чи підтверджена (офіційно – ред.) ця зустріч, однак держсекретар мав намір зустрітися з міністром закордонних справ (РФ) Лавровим", - зазначив Тонер.

Відповідаючи на запитання, які теми можуть бути обговорені під час зустрічі, представник зовнішньополітичного відомства назвав кілька напрямів.

"Я впевнений, що вони говоритимуть про Сирію, про наступні кроки у Віденському процесі, звичайно вони також можуть поспілкуватися про збитий турецькими ВПС російський (військовий - ред.) літак. Вони також, імовірно, говоритимуть про Україну та розвиток ситуації там, в тому числі необхідності виконання Мінських домовленостей", - поінформував офіційний представник Державного департаменту США.