"Правий сектор" більше не бере участі в блокаді Криму

П'ятниця, 11 грудня 2015, 23:25

Представники "Правого сектора" заявляють про завершення своєї участі в акції "громадянської блокади" Криму і припинення чергувань на всіх блокпостах.

Про це заявив спікер "Правого сектора" Олексій Бик, повідомляє Крим.Реаліі.

 "Оперативний штаб "Правого сектору" на блокаді прийняв рішення, що у зв'язку з тим, що наші партнери по блокаді дозволили пускати електрику, фактично усунули нас від прийняття рішень, ми змінюємо формат присутності на кордоні з Кримом. Ми більше не будемо брати участь у кримському Майдані, блокувати дороги, стояти на блокпостах. Ми завершили свою участь у блокаді Криму", - уточнив Олексій Бик.

При цьому він додав, що не виключає ймовірності повернення на акцію з блокади півострова, "але це передбачає додаткові узгодженння, переговори, і зміни формату відносин в рамках блокади", - сказав спікер "Правого сектора".

Один з ініціаторів акції "громадянської блокади" Криму Ленур Іслямов повідомив, що представник "Правого сектора" залишається в штабі акції.

"Правий сектор покидає цивільні пости, які зараз сенсу вже не мають. Ми теж ці блокпости зараз залишаємо, бо ми їх переформатуємо. У нас немає жодних проблем з "Правим сектором". Ми саму громадянську акцію переформатуємо", - пояснив Іслямов.

20 вересня на адмінеордоні материкової України з Кримом почалася громадянська акція по блокаді Криму. Активісти не пропускали в Крим вантажівки з продуктами і товарами.

У числі вимог учасників блокади - звільнення політв'язнів, дотримання прав людини в Криму, допуск на півострів міжнародних місій.

22 листопада були підірвані опори ЛЕП в Херсонській області, через що в Крим перестала надходити електроенергія. Учасники акції заявили про початок енергетичної блокади.

Як відомо, 8 грудня о 0:07 Національна енергетична компанія "Укренерго" відновила постачання електроенергії до Криму по лінії електропередачі 220 кВ "Каховська - Титан".