В РФ авіазавод скоротив робочий тиждень, бо не має українських комплектуючих

Понеділок, 21 грудня 2015, 23:30

Самарське ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" (входить в корпорацію "Російські машини") перейшло на скорочений робочий тиждень.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Перехід" Авіакора "на скорочений робочий тиждень носить тимчасовий характер і обумовлений необхідністю зберегти кадровий склад підприємства в умовах недостатнього завантаження виробництва", - сказав представник корпорації, не уточнивши, з якого часу діє цей режим.

У червні 2014 гендиректор "Авіакора" Олексій Гусєв заявляв, що ситуація в Україні "ставить на межу зупинки" проект з виробництва Ан-140.

"З урахуванням того, що у нас 34 заводи-постачальники і головне конструкторське бюро ("Антонов") знаходяться в Україні, провести імпортозаміщення щодо комплектуючих в такий швидкий термін не представляється можливим. Тому ця програма тимчасово зупиняється", - говорив Гусєв.

"Авіакор" - єдиний авіабудівний актив холдингу "Російські машини" (входить до групи "Базовий елемент"), спеціалізується на виробництві, ремонті та обслуговуванні літаків сімейств Ту-154 і Ан-140.

Раніше повідомлялося, що російський завод Самара ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" призупиняє програму випуску літаків Ан-140 через санкції України.

Виконуючий обов'язки президента компанії ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов, заявляв, що підприємство має намір збільшити обсяги виробництва до 25 літаків на рік завдяки оновленню виробничих потужностей підприємства.