Корбан відмовився від адвокатів, щоб перервати засідання суду

Понеділок, 28 грудня 2015, 05:37

На судовому засіданні з обрання запобіжного заходу для лідера партії УКРОП Геннадія Корбана, що триває понад 20 годин, підозрюваний відмовився від послуг своїх адвокатів. Засідання триває.

Як наполягала сторона захисту, адвокати невзмозі виконувати свої обов’язки, тому що враховуючи тривалість засідання, вони перебувають у поганому психо-емоційному стані і не мужуть сприймати об’єктивну дійсність.

Тому адвокати змушені покинути судове засідання, а Корбану має бути призначений безоплатний адвокат.

Перед тим адвокат  заявив про відвід судді Оксани Бірси, звинувативши її у недотриманні процесуального кодексу.

Розгляд клопотання адвокатів  Корбана про відвід судді Миколи Чауса  затягнувся майже на всю ніч.  Після оголошення про відмову від адвокатів, суддя Бірса оголосила судове засідання закритим. Суддя Чаус залишається суддею у справі.

Як передає  УНІАН, після відмови судді Оксани Бірси задовольнити заяву про відвід судді Чауса, той заявив про продовження судового засідання.

Корбан заявив, щовідмовився від адвокатів тільки на час розгляду заяви про відвід судді Чауса.

Раніше суддя відмовила стороні захисту Корбана у забезпеченні невідкладного судово-медичного обстеження.

Як повідомляла Українська правда, у залі суду де розглядається клопотання зі зміни запобіжного заходу Корбану, сталися сутички за участю людей спортивної зовнішності.

Декілька десятків людей в балаклавах, масках і спортивних костюмах почали перевертати лавки і збивати людей на своєму шляху.

Зі сторони тітушок полетіли пляшки в присутніх в залі суду, у відповідь хтось зірвав протигаз та розпилив піну у бік "тітушок".

Наразі невідомо, хто були ці люди. Журналісти зазначають, що правоохоронці, які перекрили частину залу до президії суду не чинили їм спротиву.

У свою чергу, на запитання, яким чином в будівлі та в залі суду опинилися невідомі особи, що вчинили сутичку, у столичній поліції заявили: "Наразі нам це невідомо. Там достатньо осіб, які мають забезпечити охорону правопорядку".

Українська Правда