Розвідка: Рядовий ЗС РФ отримує на Донбасі понад 60 тисяч рублів

Четвер, 3 грудня 2015, 14:50

Бойовики зосереджують підрозділі і зброю заборонену Мінськими угодами, а ФСБ РФ розслідує обстріли бойовиками власних позицій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки у четвер.

"Противник здійснює заходи, спрямовані на підтримання угруповання російських окупаційних військ у готовності до задіяння, зокрема: ротація/перегрупування підрозділів першого ешелону та перевірка їх готовності до виконання завдань на Новоайдарському, Слов’янському, Донецькому, Волноваському та Маріупольському напрямках", - сказано в повідомленні.

Крім того, вони ведуть "приховане зосередження підрозділів, ОВТ, заборонених Мінськими домовленостями, на Сєвєродонецькому, Слов’янському та Донецькому напрямках".

У Розвідці також повідомили, що найгірша ситуація щодо стану військової дисципліни склалась у з’єднаннях та частинах 2 армійського корпусу.

"Останній випадок, який призвів до застосування зброї військовослужбовцями у стані алкогольного сп’яніння, зокрема із використанням мінометів для обстрілів власних позицій, розслідується комісією ФСБ РФ", - сказано в повідомленні.

Також у розвідці наголошують, що невдоволення викликає різниця у грошах, які отримують бойовики і російські військові.

"Суттєве невдоволення сепаратистів викликає значна різниця (за деякими категоріями – у п’ять разів) у грошовому забезпеченні між військовослужбовцями ЗС РФ та контрактниками з числа місцевого населення, які проходять службу у підрозділах 1 і 2 АК. Зокрема, щомісячне грошове забезпечення рядового контрактника становить до 12 тис. рублів, у той час як рядовий ЗС РФ отримує понад 60 тис. рублів", - сказано в повідомленні.

Українська правда