ГПУ: Інтерпол досі не шукає жодного підозрюваного у злочинах проти Майдану

П'ятниця, 4 грудня 2015, 18:31

Інтерпол досі не оголосив у міжнародний розшук жодного високопосадовця, підозрюваного у злочинах проти Майдану, посилаючись на політичні мотиви їх переслідування.

Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк журналістам у Києві, повідомляє УНІАН.

"Щодо Майдану жодного високопосадовця, починаючи з "беркутівця" і закінчуючи вище, не оголошено в розшук. Вони (Інтерпол) вбачають політичні мотиви нібито", - сказав він

"Чому вони так роблять, я не розумію. Яроша, наприклад, Російська Федерація оголосила в розшук. І через тиждень на нього вже "червона картка" виставлена. А у нас цей процес триває місяцями і буває відмовляють", - обурився Горбатюк.

Він зауважив, що будь-які висновки в такій ситуації важко робити, "але упереджене ставлення я відчуваю".

Також Горбатюк зазначив, що Інтерпол із незрозумілих причин просить надати докази для оцінки подання на ту чи іншу особу в ситуації щодо України.

"Вони не можуть оцінювати докази, це не їх функція... Суд має оцінювати, чи є ознаки політичного переслідування, чи ні. Чому Інтерпол перебирає на себе ці функції суду, мені не зрозуміло", - зазначив Горбатюк.