Розвідка: Бойовики не пустили ОБСЄ до Авдіївки. В "ДНР" пояснили небезпекою

Неділя, 27 березня 2016, 16:40

Бойовики на тимчасово окупованих територіях Донбасу заборонили проїзд спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до району промислової зони н. п. Авдіївка.

Про це 27 березня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони. 

"Встановлено чергові факти перешкоджання роботі СММ ОБСЄ. 26 березня командування 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ заборонило проїзд спостерігачів до району промислової зони Авдіївки з метою приховування забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - йдеться у повідомленні. 

У свою чергу один з ватажків "ДНР" Едуард Басурін заявив, що СММ ОБСЄ не змогла проїхати на Ясинуватський блокпост через "небезпечну ситуацію".

"Коли їхав патруль ОБСЄ, його зупинили і попередили, що далі рухатися небезпечно, там працюють снайпера, а так як ми відповідаємо за життя представників ОБСЄ на нашій території, то ми робимо все, щоб їх життю нічого не загрожувало", - заявив Басурін.

Він підтвердив, що це було в районі Ясинуватої, коментуючи звіт ОБСЄ, в якому було зазначено про обмеження свободи пересування спостерігачів місії з боку "ДНР" в районі Ясинуватої.