Фірсов назвав Кононенка серед замовників позбавлення його мандата

Неділя, 27 березня 2016, 20:12

Народний депутат Єгор Фірсов, якого з’їзд БПП вирішив позбавити мандату, вважає замовниками цього нардепів Ігоря Кононенка, Олександра Грановського та Сергія Березенка.

Про це Фірсов заявив в ефірі Громадського телебачення.

Він зазначив, що почав відкрито висловлювати незгоду з політикою Адміністрації президента та позицією фракції БПП ще рік тому.

Водночас він вважає, що наразі не існує процедури позбавлення мандату.

"Конституція вказує, що повинна визначатися процедура (позбавлення мандату народного депутата — ред.) з прийняттям відповідного закону, закону про так званий імперативний мандат. Такого закону немає, який би визначав процедуру позбавлення мандату, і в цьому існує деяка складність", - сказав Фірсов.

Крім того, він заявив, що спосіб, у який його позбавили мандату на з’їзді викликає багато запитань.

"Сам цей формат — закритися швидко на з’їзді і прийняти якесь рішення абсурдне - це неправильно. Більш того, на фракції не було дискусії треба приймати це рішення чи ні, у фракції взагалі не питали, у фракції є тверезо мислячі люди, а замовниками саме цієї історії, на моє переконання, були Березенко, Кононенко і Грановський, які контролювали партію, у яких є інструменти, і які й прийняли таке абсурдне рішення", - сказав Фірсов.

Нагадаємо, з'їзд партії БПП "Солідарність" 25 березня ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з фракції БПП.