Акції на підтримку Савченко. 8 березня – хода у Києві та Львові

Понеділок, 7 березня 2016, 15:33

8 та 9 березня плануються акції на підтримку української льотчиці й народної обраниці Надії Савченко, яку незаконно судять у Росії.

Так, 8 березня жінки-парламентарі проведуть акцію "Свободу Надії", повідомляє депутат від БПП Ірина Фріз у Facebook.

"У вівторок, 8 березня, в Міжнародних день жіночої солідарності, МФО "Рівні можливості" проведуть акцію "Свободу Надії". Українські жінки хочуть бачити депутата Надію Савченко у Верховній Раді, а не за ґратами, у в'язниці російського Сибіру", - сказано в повідомленні.

"Народні депутати України, члени уряду, діячі культури, журналісти, правозахисники, представники міжнародних організацій та громадськість об’єднаються аби висловити свою підтримку Надії Савченко та вимагатимуть від Володимира Путіна негайного звільнення ув’язненої", - пояснила Фріз.

У день Міжнародної жіночої солідарності члени МФО "Рівні можливості" закликають жінок світу "підтримати незламну Надію та висловити протест щодо сфабрикованої справи та незаконного ув'язнення громадянки України".

8 березня о 12 годині у Києві та Львові буде організовано ходу громадян.

У Києві учасники акції зберуться на Повітрофлотському проспекті, 6 (біля Міністерства оборони – вхід зі сторони стадіону) і вирушать колоною до посольства РФ.

У Львові збір охочих – біля пам'ятника Шевченку на площі Свободи, звідти вони вирушать до консульства Росії.

Прихильники Савченко планують озвучити вимоги до президента РФ Володимира Путіна і висловити свою підтримку ув’язненій Надії напередодні оголошення рішення суду.

Адвокат українки Микола Полозов закликав світову спільноту підтримати Надію Савченко 9 березня, коли очікується заключне засідання суду над нею в Ростові-на-Дону

March 7, 2016

Як відомо, 6 березня у центрі Києва, у Харкові, в Одесі та Запоріжжі пройшли акції на підтримку української льотчиці, незаконно ув'язненої в Росії Надії Савченко.  У Києві посольство РФ закидали яйцями.

7 березня у стлиці мітинг продовжився, хоч і малолюдний.

Пройшли мітинги на підтримку Савченко і за кордоном, зокрема – у Гельсінкі (Фінляндія), в Антверпені (Бельгія) і в Торонто (Канада).

Понад 2000 осіб, зокрема відомих діячів та інтелектуалів, підписали петицію на IPetitions із вимогою до російської влади негайно звільнити Надію Савченко.

Офіційно Україна звернулася з листом до країн ЄС і США з проханням посилити тиск на Росію для звільнення Надії Савченко.

Теми:
Матеріали за темою