Про звільнення Сенцова, Карпюка й Клиха поговорять у Мінську

Середа, 15 червня 2016, 15:50

Питання якнайшвидшого звільнення громадян України Олега Сенцова, Миколи Карпюка й Станіслава Клиха буде порушуватися на переговорах у Мінську як пріоритетне.

Про це сказав журналістам речник президента України Святослав Цеголко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Президент України на всіх рівнях порушує питання звільнення всіх українських ув'язнених, у тому числі Сенцова, Клиха й Карпюка", – зазначив Цеголко.

За його словами, за дорученням президента це питання буде порушуватися українськими переговорниками в Мінську.

На уточнююче запитання щодо методів звільнення Цеголко відповів, що йдеться і про подальший міжнародний тиск на РФ із метою звільнення українців.

Як відомо, 25 травня президент Росії помилував українку Надію Савченко – і вона повернулася до України, а з Києва в Росію паралельно повернули російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова, які воювали на Донбасі, але також були помилувані президентом Петром Порошенком.

14 червня до України відпустили з російської в’язниці українців Юрія Солошенка й Геннадія Афанасьєва, яких Володимир Путін помилував па підставі їхніх хвороб. Натомість Україна відправила до Росії одеських організаторів так званої "Народної ради Бессарабії" Олену Гліщинську і Віталія Діденка.