Путін знайшов, як прив'язати Київ до "підготовки диверсій" у Криму

П'ятниця, 19 серпня 2016, 16:02

Президент Росії Володимир Путін заявив в анексованому Криму, що Київ "зробив спробу диверсії на півострові, бо не хоче або не може виконувати мінські угоди".

Про це він заявив під час свого "засекреченого" візиту на анексованих півострів в п'ятницю на нараді з членами Ради безпеки РФ, передає РБК.

"Ясно навіщо це було зроблено – тому що не хочуть або не можуть з якихось міркувань виконувати мінські домовленості", – президент РФ.

Він також припустив, що влада України "не може пояснити своїм громадянам суттєві промахи в соціально-економічній політиці".

У той же час Путін зазначив, що Москва не збирається згортати відносини з Києвом.

"Сподіваюся, що це (провокаційні дії) не будуть остаточним вибором, не стануть остаточним вибором наших партнерів, і здоровий глузд візьме гору", – заявив він.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін прибув на анексований півострів Крим в п'ятницю.

Як відомо, у середу, 10 серпня, російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

15 серпня російські ЗМІ повідомили, що кількість затриманих за так званій "справі про підготовку диверсій в Криму" збільшилася до дев'яти осіб.