Відомий російський активіст попросив притулку в Україні – ДПСУ

Неділя, 21 серпня 2016, 16:25

На українсько-білоруському кордоні попросив політичного притулку відомий російський письменник та громадський діяч.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, в неділю в пункті пропуску "Нові Яриловичі" під час проходження прикордонного контролю попросив політичного притулку громадянин Росії.

Він звернувся до прикордонників Чернігівського загону із заявою щодо отримання статусу біженця на території України у зв’язку з політичним переслідуванням в Росії.

"Росіянин є відомим письменником та громадським діячем, який займався активною протестною діяльністю по відношенню до існуючого в Росії політичного режиму Путіна", - йдеться в повідомленні.

Державна прикордонна служба не назвала імені письменника, зазначивши, що громадянина передано до міграційної служби.

У свою чергу прес-секретар ДПСУ  Олег Слободян повідомив "Дождю", що міграційна служба вирішила надати активісту політичний притулок.

"На жаль, я не можу сказати, про кого йде мова, оскільки ми не уповноважені ні цією людиною, ні законодавством розголошувати його ім'я. Це може зробити тільки він, якщо вважатиме це за необхідне", - зазначив Слободян.

"Це москвич, один із активістів, який неодноразово проводив акції, спрямовані проти режиму Путіна. І на даному етапі він змушений був попросити політичного притулку в Україні. Рішення міграційної служби прийнято позитивне, його пропустили в Україну, і зараз буде йти юридичний процес оформлення цього статусу", - повідомив він.

За даними Hromadske.UA, йдеться про російського активіста Романа Рословцева, відомого своїми акціями у масці Володимира Путіна. За даними ЗМІ, Рословцев попросив притулку  через переслідування з боку ФСБ.

Українська правда