Перші експертизи щодо "чорної бухгалтерії" ПР будуть до 20 серпня – САП

Четвер, 4 серпня 2016, 02:50

Висновки почеркознавчої експертизи у справі щодо так званої "чорної" бухгалтерії "Партії регіонів" мають стати відомі після другої декади серпня.

Про це сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв’ю "5 каналу" у середу ввечері.

"Слідство триває… Зараз призначено експертизи… Перші висновки (почеркознавчих експертиз – ред.) обіцяють до 20 серпня… ", – заявив він

"На підставі цих та інших доказів… Адже на підставі однієї експертизи, яка підтверджує почерк людини, не можна оголошувати підозру. Треба з'ясувати і дослідити інші моменти: стиль життя, офіційна зарплата, набуття коштів", – сказав керівник САП.

"Якщо людина з зарплатою 6 чи 7 тисяч гривень має у Кончі-Заспі якісь ошатні хороми – і от ці документи, тут вже є питання", – додав він.

Холодницький уточнив, що експертиза має встановити походження незадекларованих коштів.

"Навіть якщо буде не 100%-ва впевненість – я направлю до суду, хай суд ставить крапку… Якщо суд скаже, що зарплата 6 тисяч гривень на місяць – це добре, але будинок у Конча-Заспі – ще краще і немає тут ніякого злочину, ну, тоді так", – сказав він.

Він зазначив, що доки триває слідство, оприлюднювати матеріали справи не можна – попри депутатські запити.

За словами Холодницького, пора відпусток дещо уповільнює розслідування.

"Але зараз підозр нікому немає, тому ми не обмежені строками процесуальними", – додав він.

Олена Рощенко, УП

Матеріали за темою