На Закарпатті затримали 2 українців, які переправляли мігрантів у ЄС у ящику

Вівторок, 9 серпня 2016, 09:26

Правоохоронці викрили міжнародне злочинне угрупування, яке спеціалізувалось на незаконному переправленні осіб до країн Європейського Союзу.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, розслідування вели за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, до справи було залучено працівників Чернігівського прикордонного загону та Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

"Ліквідації каналу передувала тривала робота оперативно-розшукових підрозділів ДПСУ в різних регіонах держави. Документування злочинних дій тривало не один місяць", – зазначає речник відомства Олег Слободян у Facebook.

У результаті в населеному пункті Велика Копань, що у Виноградівському районі Закарпатської області, були затримані двоє жителів Івано-Франківщини, які причетні до діяльності міжнародного злочинного угруповання, заявляють прикордонники.

"Дані особи саме мали завершити переправлення трьох громадян Індії до однієї з країн ЄС. Аби замаскувати свої дії, учасники злочинної групи перевозили іноземців, помістивши їх в дерев’яний короб у вантажному мікроавтобусі", – уточнюють вони.

Одночасно у Києві правоохоронці затримали організатора каналу незаконної міграції – громадянина Шрі-Ланки, який постійно проживає на території України.

"Іноземця взяли під час отримання ним частини коштів у розмірі близько 100 тисяч гривень. Загальну суму вартості своїх послуг він оцінив у 300 тисяч гривень. За ці гроші організатор обіцяв доставити групу мігрантів до Угорщини", – інформує Прикордонна служба.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії.

Усім членам оргугруповання оголошено підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.