На панахиді у Беслані жінки виступили з критикою Путіна

Четвер, 1 вересня 2016, 14:38

У російському Беслані під час панахиди за загиблими у теракті 2004 року поліція затримала журналістів.

Про це у четвер повідомляє російське видання "Новая газета".

Вказується, що затримано журналістів цього видання і "Таких справ" Олену Костюченко та Діану Хачатрян.

"П'ять жінок, які втратили в теракті близьких, зняли кофти і куртки, під ними виявилися футболки зі звинуваченнями на адресу президента", - пише "Новая газета".

Зазначається, що співробітники ФСБ і поліцейські в штатському відтіснили жінок від центру залу, фактично заблокувавши в кутку.

"Після чого начальник РВВС по Правобережному району Ібрагім Дулаєв підійшов до жінок і повідомив, що вони порушують ст. 20.2 КоАП і повинні проїхати до відділення. Жінки почали кричати, поліцейські відступили", - пише видання.

Жінки вимагали розслідування трагедії.

"Затриманих журналістів повезли у відділення для з'ясування особи. Діані Хачатрян, що знімала акцію, співробітники поліції заявили, що у неї фальшивий паспорт, Олені Костюченко пред'явили неналежне зберігання документів", - пише видання.

Як пише "Медуза" журналістів пізніше відпустили. На футболках у жінок, що протестували, був напис "Путін - кат Беслана".

Як відомо, 1 вересня 2004 року в одній зі шкіл Беслану більше 30 терористів взяли в заручники 1128 осіб - учнів, батьків та викладачів.

Під час штурму силовиками заручники були звільнені, всі терористи вбиті. Проте в результаті теракту і отриманих поранень загинули 334 людини, з них 186 - діти.