Єфремов сидить в "одиночці" без денного світла

Вівторок, 10 січня 2017, 12:54

Екс-нардеп Олександр Єфремов відбуває арешт в одиночній камері з штучним освітленням.

Про це розповіли адвокати Єфремова в інтерв'ю Українські новини.

"Ми цю тему не піднімаємо, оскільки він людина стійка. Але він міститься в одиночному ув'язненні. Зафарбовані вікна, штучне освітлення. Практично 6 місяців людина перебуває в "одиночці", - повідомив адвокат Олександр Мельников.
Захист розглядає таке поводження з арештованим як тортури.

Мельников зазначив, що адміністрація СІЗО дозволяє дружині Єфремова періодично його відвідувати. При цьому діти та онуки екс-депутата перебувають за кордоном.

Також адвокати повідомили, що мають намір просити суд допитати у справі секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова та народного депутата Сергія Пашинського ("Народний фронт").

Крім того, адвокати екс-голови фракції ПР мають намір просити суд допитати колишнього голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка і нинішнього - Василя Грицака.

Захист Єфремова також заявляє про залучення до його справи матеріалів про організацію з'їзду депутатів усіх рівнів у Сєвєродонецьку (Луганська область), який пройшов у 2004 році.
За словами адвокатів, ГПУ не пропонувала Єфремову укласти угоду зі слідством.

"Офіційно нам таких пропозицій не було. Генпрокурор щось таке сказав, але так і не запропонував", - сказав адвокат Євген Солодко.