Порошенко представив нового керівника Одеської ОДА

Четвер, 12 січня 2017, 13:03

Президент Петро Порошенко представив в Одесі нового керівника Одеської обласної держадміністрації Максима Степанова.

Голова держави підписав указ про призначення Степанова просто на зустрічі з керівниками органів влади різних рівнів в Одесі.

Він висловив сподівання, що найгірше для Одеської області та країни вже позаду, а 2017-й має стати роком економічного зростання та наведення ладу.

"Впевнений, що на сьогодні моє рішення про призначення людини, яка перемогла на конкурсі в якості очільника обласної державної адміністрації, Максима Степанова – це є правильне рішення", – заявив Порошенко.

"Людина, яка має дві вищі освіти, яка не нова на Одещині – має досвід роботи в якості першого заступника голови обласної державної адміністрації, людина, яка налаштована тут працювати, а не їздити по закордонах, налаштована брати на себе чіткі зобов’язання і їх виконувати", – сказав він.

Президент подякував Степанову за роботу на посаді керівника поліграфкомбінату "Україна" в дуже непростих умовах, коли треба було запускати документи нового зразка – біометричні закордонні паспорти та внутрішні пластикові посвідчення особи тощо.  

"Він не лише господарник з великої літери, але й громадський діяч, людина, яка має досвід державного керівництва", – сказав Порошенко про Степанова.  

На чолі зі Степановим Одеський регіон зможе продемонструвати "дуже добрий результат", переконаний глава держави.  

Порошенко попросив надати підтримку Степанову, який має від президента "конкретні завдання" – зокрема ті, з якими не впорався попередній керівник області Міхеіл Саакашвілі.

Серед них Порошенко згадав проблему будівництва доріг, роботи Центру надання адміністративних послуг, створення робочих місць і нарощування вітчизняного виробництва.

Він також відзначив, що різко зріс рівень злочинності в Одеській області – тож керівництво поліції області отримає доручення навести лад у цій сфері.

Як відомо, 7 листопада 2016 року Міхеіл Саакашвілі подав у відставку з посади голови Одеської обласної державної адміністрації – і його заяву задовольнили.

20 грудня конкурсна комісія з питань вищого корпусу держслужби обрала головою Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова, який був директором держпідприємства "Поліграфічний комбінат "Україна".

21 грудня Кабінет міністрів схвалив таке призначення.

Олена Рощенко, УП