Сайт Гужви заявляє про підготовку провокацій, СБУ заперечує

Четвер, 12 січня 2017, 14:37

Сайт "Страна", головним редактором якого є Ігор Гужва, заявляє, що отримує інформацію про підготовку провокацій проти видання.

Про це йдеться у заяві на сайті "Страна".

"Зокрема, є інформація про те, що СБУ найближчим часом має намір влаштувати "маски-шоу" в редакції "Страны". Крім того, за попередніми даними, в СБУ ударними темпами фабрикують кримінальні справи з метою заарештувати керівників інтернет-газети "Страна", - заявляють журналісти.

Редакція сайту вважає, що таким чином зацікавлені особи хочуть запобігти появі матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади.

Журналісти видання зазначили, що за останній рік "Страна" публікувала репортаж з Липецької фабрики "Рошен", розслідування щодо платних блогерів, які працюють в соцмережах на користь влади, і цикл публікацій "щодо корупційних викриттів нардепа Олександра Онищенка".

"Наші журналісти вже стикалися з підвищеною увагою спецслужб. Зокрема, представники СБУ проводили огляд речей в аеропорту "Бориспіль" у заступника головного редактора "Страны" Світлани Крюкової в пошуках якогось компромату на керівництво України", - йдеться в заяві.

У свою чергу прес-секретар СБУ Олена Гітлянська в коментарі "Українській правді" заявила, що їй нічого невідомо про підготовку будь-яких обшуків чи інших дій в редакції "Страны" з боку Служби.

"Може, це із серії заяв, раніше озвучених журналісткою цього видання про переслідування і обшуки, за якими, як потім виявилося, нічого крім піару не стояло", - заявила Гітлянська.

Як відомо, Ігор Гужва раніше очолював газету "Вести", фінансування якої пов'язували з Москвою і екс-міністром доходів Клименком, який втік до Росії. Сам же Гужва заявляв, що "Вести" фінансувалися за рахунок його особистих коштів.

У липні 2015 року, за даними джерел УП, Гужва продав свою частку в медіа-холдингу "Вести" цивільній дружині Клименка Ользі Семченко.

На початку 2016 року Гужва очолив новий проект "Страна". Гужва заявив, що інвестором нового сайту є він сам, і проект створений повністю на його гроші.

Нагадаємо, сайт "Страна" опублікував першу частину так званих записів нардепа Онищенка, який покинув межі України.

На них записано розмову двох нардепів: Онищенка та Олеся Довгого. Онищенко заявив, що Довгий приїхав до нього домовлятися від імені влади про компроміс. Сам же Довгий запевняє, що спілкувався з Онищенком як представник групи "Воля народу".

В коментарі УП Онищенко заявив, що буде публікувати свої записи тільки в "Стране".

Українська правда