Савченко і Льовочкіна хочуть викинути з комітету нацбезпеки. Ще одного перевірять

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:32

У комітеті Верховної Ради з нацбезпеки і оборони сподіваються, що питання виключення депутата Надії Савченко зі складу комітету буде розглянуто наступного пленарного тижня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на секретаря профільного комітету Івана Вінника.

"Щодо Савченко вже всі регламентні процедурні питання пройдені. Я думаю, щойно сесійний зал збереться працювати, обов'язково постанову щодо Савченко буде внесено і проголосовано до сесійної зали", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, коли саме парламент зможе розглянути постанову про виключення Савченко зі складу комітету, Вінник сказав, що наступного пленарного тижня за умови, якщо буде затверджено порядок денний парламентської сесії.

Секретар комітету також нагадав, що зареєстрована постанова про виключення зі складу комітету з національної безпеки і оборони народного депутата фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна.
 
Він зазначив, що, наскільки йому відомо, регламентний комітет поки що не розглядав цей проект постанови. "Після того, як регламентний комітет розгляне цю постанову, наш комітет розгляне як другорозрядну. І тоді порушуватимемо це питання (про виключення С. Льовочкіна зі складу комітету – ІФ) і виносити до сесійної зали", - зазначив Вінник.

Відповідаючи на питання, чи розглядає комітет питання про виключення зі складу комітету народного депутата депутатської групи "Воля Народу" В'ячеслава Богуслаєва, секретар комітету зазначив, що будь-яке рішення має бути обґрунтованим.

"Що стосується Льовочкіна, то ми обґрунтували, чому ця людина не може працювати в комітеті з питань безпеки і оборони. Що ж стосується Богуслаєва, то ми вивчаємо матеріали і зараз робимо запити до Служби безпеки, і залежно від відповідей,... будемо вирішувати це питання", - сказав І. Винник.

Як повідомлялося, Савченко підтвердила, що 7 грудня 2016 року перебувала в Мінську і зустрічалася з ватажками бойовиків Захарченком та Плотницьким.

13 грудня 2016 р комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони направив звернення до Служби безпеки України щодо перевірки інформації про зустрічі члена комітету Савченко з ватажками "ЛНР" і "ДНР" в Мінську.