Вища рада правосуддя продовжила відсторонення судді Ємельянова

Неділя, 12 березня 2017, 15:39

Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генпрокурора Юрія Столярчука щодо продовження строку тимчасового відсторонення Судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Згідно з рішенням ВРП, прийнятим у неділю, Ємельянова відсторонено до 17 квітня 2017 року.

Як повідомлялося, 2 березня Вищий адміністративний суд задовольнив позов Ємельянова про скасування рішення Вищої ради юстиції від 12 січня, яким його було відсторонено від виконання обов’язків.

Суддя Ємельянов підозрюється ГПУ в тиску на суддів низки господарських судів, які він раніше очолював. Раніше Ємельянову оголошувалась підозра в незаконному збагаченні. Припускали, що йому належать 13 мільйонів франків у банку Ліхтенштейну.

Попри кримінальне провадження Ємельянов вважає, що має реальні шанси перемогти у конкурсі на посаду судді Верховного Суду.

Як з’ясувала програма "Наші гроші. Досудилися", в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів  прийняття потрібних рішень у низці господарських справ.

Українська правда