Насірова на посаді поки замінить земляк Гройсмана

П'ятниця, 3 березня 2017, 13:30

На час розслідування щодо голови Державної фіскальної служби Романа Насірова цю посаду буде обіймати його заступник Мирослав Продан.

Таке рішення ухвалив на своєму засіданні в п'ятницю Кабмін.

Як відомо, Продан був заступником керівника Вінницької податкової інспекції за часів, коли мером міста був теперішній прем'єр Володимир Гройсман.

"Я однозначно знайомий з Володимиром Борисовичем. Я працював заступником керівника міської податкової в той час, коли він був мером Вінниці. Я працював у всіх бюджетних комісіях, був членом виконкому міської ради", – пригадує сам Продан у статті "Радіо Свобода".

Окрім того, за даними розслідування, про яке йдеться у вищезгаданій статті, Продан фігурує у скандальній кримінальній справі, де керівництво Вінницької обласної податкової підозрюється у зловживанні службовим становищем під час митного оформлення волоських горіхів.

"Столичні активісти заявляють та намагаються довести у судах, що під час роботи у вінницькій податковій Мирослав Продан був замішаний у корупції на митниці. А саме – під час регулювання експорту волоських горіхів, коли в ручному режимі, перебуваючи у змові, податківці та митники сприяють одним фірмам-експортерам і встромляють палиці в колеса іншим", - пише автор матеріалу.

Продан підтвердив, що дійсно фігурує у цих кримінальних провадженнях, але тільки як свідок, усі звинувачення він відкидає.

За інформацією з сайту ДФС, Продан розпочав роботу в податкових органах Вінницької області з 2005 року. В 2008-му – займав керівні посади в податкових органах Вінницької області, Вінниці, Черкаської області та Міжрегіонального головного управління ДФС — Центрального офісу з обслуговування великих платників. З липня 2016 року – виконуючий обов’язки заступника голови Державної фіскальної служби України.

Як повідомлялося, у п'ятницю Кабінет міністрів відсторонив голову Державної фіскальної служби Романа Насірова від цієї посади на час розслідування.

Насірову в ніч на п’ятницю вручили підозру – при цьому йому стало зле. За словами адвокатів, підозру голові ДФС вручали, коли він уже був непритомний.

Насіров перебуває в лікарні, лікарі діагностували в нього інфаркт.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

У п'ятницю ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

У відомстві кажуть, що його дії завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали". 

Українська правда