У вересні до Криму заходили 30 суден-порушників — не лише з Росії

Понеділок, 2 жовтня 2017, 18:51

Протягом вересня до портів окупованого Криму зайшло 30 вантажних суден-порушників.

Про це повідомила прес-служба міністерства з питань окуповани територій.

Згідно з інформацією, загалом вищезазначенними суднами здійснено 79 заходів до портів Керчі, Севастополя та Феодосії. З них 23 судна під прапором Російської Федерації та 7 – під прапорами інших держав, зокрема, Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Танзанія.

Крім того, зафіксовано 5 суден під прапорами Мальти, Панами, Танзанії, Того та Росії, які перебували в акваторії портів Севастополя, Феодосії та Ялти без заходу до терміналів порту.

У міністерстві нагадали, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим – Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта – закриті на підставі розпорядження Кабміну від 30 квітня 2014 року та згідно з наказом Міністерства інфраструктури від 16 квітня 2014 року.

Протягом серпня 2017 року за узагальненою інформацією до портів та терміналів АР Крим заходили 34 вантажних судна-порушники під прапорами РФ, Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Коморських островів, Танзанія.

Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та Севастополя розглядатиметься як порушення норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Українська правда