З'явився текст другого закону Порошенка про Донбас

Середа, 4 жовтня 2017, 16:43

Президент Петро Порошенко пропонує продовжити на рік дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Це випливає з тексту документу №7164, який опублікували на сайті Верховної Ради.

Дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який парламент ухвалив у 2014 році строком на три роки, закінчується 18 жовтня.

Проект передбачає внесення змін до статті 1 закону.

"Стаття 1. Згідно з цим Законом тимчасово, на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності Законом України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей…", - буде йтись у новій редакції т. зв. закону "про особливий статус" Донбасу.

Як відомо, 4 жовтня Порошенко вніс на розгляд парламенту два законопроекти - "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" та "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Продовження дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" винесли із законопроекту про реінтеграцію Донбасу в окремий документ на вимогу "Народного фронту".

Українська правда