Медведчук прекрасно почувається під санкціями США – "Український вибір"

П'ятниця, 12 січня 2018, 17:20

Лідера громадського руху "Український вибір" кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука не турбує можливе внесення його до списку осіб, на яких будуть поширюватися санкції США.

Про це заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в "Українському виборі" в п'ятницю.

"Думаю, що Віктора Медведчука знаходження в цьому списку не турбує", – сказали в прес-службі організації.

У той же час в "Українському виборі" відзначили, що США ввели санкції проти Медведчука ще в 2014 році.

"І з цими санкціями Віктор Медведчук прекрасно себе почуває, тому що вважає ці дії Сполучених Штатів високою оцінкою його діяльності у боротьбі з внутрішнім керуванням, яке США ввели в Україні", – заявили в прес-службі політика.

"Медведчук ... і далі буде боротися за мирне врегулювання ситуації на сході України, і повернення додому до своїх родин всіх утримуваних осіб, незважаючи на протидію Сполучених Штатів або української партії влади", – додали в громадському русі.

Раніше про можливе внесення Медведчука до списку санкцій США заявив депутат БПП Іван Винник, не повідомивши при цьому подробиць.

Як повідомлялося, в 2014-му році Вашингтон ввів санкції щодо українських і кримських політиків - Віктора Януковича, глави громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука, голови парламенту Автономної республіки Крим Володимира Константінова, а також тоді ще прем'єр-міністра Криму Сергія Аксьонова (розпорядження Міністерства фінансів США № 13660).

В результаті їхні активи були заморожені, а представникам США було заборонено проводити будь-які операції з ними.

Зокрема, Департамент управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США 17 березня 2014 року вніс до списку санкцій Медведчука, оскільки в його діях була загроза миру, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.

Як зазначалося в супровідних матеріалах до списку санкцій, Медведчук є лідером "Українського вибору" - "групи, яка за допомогою рекламних кампаній розпалює конфлікт у Херсоні, розташованому на північ від Криму, підбурюючи один проти одного прихильників і противників спроби анексії Росії Криму".

"Будучи давнім довіреною особою і близьким особистим другом президента Росії Володимира Путіна, він як сполучна ланка між Януковичем і Путіним. Медведчук і Андрій Клюєв, колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України, брали участь в розробці сценарію, який привів до зіткнень у адміністрації президента в Києві 1 грудня 2013 року", – зазначалося в повідомленні.