Саакашвілі відправили під нічний домашній арешт

П'ятниця, 26 січня 2018, 15:51

Апеляційний суд Києва відправив під нічний домашній арешт колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

Таке рішення суд виніс на засіданні 26 січня.  

"Суд постановив: клопотання прокурора… задовольнити частково. Застосувати відносно Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби – з 22 години до 7 години наступної доби – за адресою: м. Київ, вулиця Костьольна, будинок 7 кв. 32", - сказав суддя.

Суд також зобов'язав Саакашвілі на першу вимогу з'являтися до слідчого та не покидати Київ без дозволу прокурора.

"Ганьба! Це не суд! Це продажні тварі!", - почав кричати Саакашвілі, не давши судді закінчити читати рішення.  

Cкриншот з сайту newsone.ua

Прибічники екс-президента Грузії стали скандувати "Ганьба!"

"Я приймаю виклик злодія-президента Порошенка. Це прямий призив, щоб обмежити мою політичну діяльність. Я оголошую, що ми будемо продовжувати марші за відсторонення Порошенка від влади. У найближчі дні ми оголосимо про початок масових акцій з метою відсторонення мирним способом і зміну влади бариг в Україні", - сказав Саакашвілі.  

Прокурор просив застосувати до Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Необхідність цього сторона обвинувачення пояснювала тим, що Саакашвілі може узгоджувати свої свідчення з іншими підозрюваними.

Водночас 4 нардепів – Юлія Тимошенко, Ігор Луценко, Віталій Купрій та Юрій Дерев'янко – повідомили, що готові взяти екс-президента Грузії на поруки. 

Cкриншот з сайту newsone.ua

Сам Саакашвілі заявив, що у прокуратури немає доказів проти нього і запевнив, що не збирається тікати.

Як відомо, 11 грудня 2017 року суддя печерського суду Лариса Цокол відмовилась арештовувати Саакашвілі.

Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня і помістили до ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України на Аскольдовому провулку.

Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Генпрокуратура стверджує, що Міхеіл Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.