За майже три роки НАБУ та САП запідозрили в корупції 165 осіб

Вівторок, 28 серпня 2018, 11:54

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснювали на початок серпня досудове розслідування у 646 кримінальних провадженнях.

Такі дані опублікували в прес-службі НАБУ.

Зазначається, що в цих 646 провадженнях, про підозру повідомили 165 особам.

Також до серпня 2018 року детективи бюро завершили розслідування, а прокурори САП передали до суду обвинувальні акти у 146 кримінальних провадженнях стосовно 234 осіб.

Зокрема, у липні правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом особам — посадовцям ПАТ "Укрзалізниця" та представникам ТОВ "Вог Аеро Джет", причетним до завдання збитків "Укрзалізниці" в особливо великих розмірах.

Також впродовж липня обвинувачення вручили п’ятьом посадовцям ЗСУ та ДП "Львівський бронетанковий завод" через розтрату 14,5 млн грн.

В НАБУ запевняють, що так звана "газова справа" стосовно екс-нардепа Олександра Онищенка перебуває на фінішній прямій.

Крім того у липні завершили досудове розслідування та відкрили матеріали для ознайомлення 8 підозрюваним у заволодінні держкоштами виділених на проект "Стіна" і колишньому президентові ПрАТ "Сі Трайдент" та екс-директору судновласної компанії через продаж за заниженими цінами торговельних суден Мінінфраструктури.

Також відкрили справи для ознайомлення двом суддям, підозрюваним в отриманні хабара: судді Господарського суду Сумської області та судді Окружного адміністративного суду міста Києва.

У відомстві нагадали, що внесли перші провадження до ЄРДР в грудні 2015 року.