Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 30 серпня 2018, 21:03

Помер Кобзон, Wizz Air відкриває 5 нових маршрутів з України, Порошенко визначився з главою передвиборчого штабу, Тимошенко не збирається об'єднуватися з іншими політсилами - новини, які обговорювали 30 серпня.

Про Wizz Air. Авіакомпанія Wizz Air збільшить кількість своїх літаків в Україні до 4 одиниць і в зв'язку з цим відкриває п'ять нових маршрутів.

Три маршруту відкривається з Києва: в Бремен (Німеччина), Біллунн (Данія) і Ригу (Латвія). Два маршрути відкривається зі Львова: в Копенгаген (Данія) і Франкфурт (Німеччина).

Про Порошенка. Передвиборчий штаб Петра Порошенка очолює перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

Про Тимошенко. Юлія Тимошенко балотуватиметься в президенти – і її партія "Батьківщини" не розглядає можливість об’єднання з іншими політичними силами чи підтримки інших кандидатів.

Про справу "рюкзаків Авакова". Керівник САП Назар Холодницький відхилив скаргу НАБУ про незаконність закриття кримінального провадження проти сина глави МВС Арсена Авакова Олександра і екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Про корупцію. Прокуратура Київської області спільно з співробітниками УЗЕ викрила двох службовців державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль" на одержанні неправомірної вигоди.

Про курс. 30 серпня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:00 встановилися на рівні 28,14-28,23 гривні за долар.

Про договір про дружбу з РФ. Міністерство іноземних справ підготувало пакет документів щодо виходу України з великого договору про дружбу з Росією.

Про Кобзона. У Росії на 81-му році життя помер співак Йосип Кобзон. У 2005 році у нього нього діагностували рак.

Раніше Кобзона офіційно позбавили всіх українських звань та нагород. Зате він мав "народного артиста "ДНР" та "ЛНР" та інші нагороди від невизнаних республік.