"Зоря" програла "Лейпцигу" і залишає Лігу Європи

Четвер, 30 серпня 2018, 21:39

Луганська "Зоря" у матчі-відповідь плей-офф раунду Ліги Європи програла німецькому "Лейпцигу" з рахунком 3:2.

Нагадаємо, що перший матч у Запоріжжі завершився унічию - 0:0.

Гра в Лейпцигу вийшла драматичною для українського клубу.

Вже на восьмій хвилині поєдинку німецька команда вийшла вперед. Після удару з лінії штрафного Матеуса Кунья, Тімо Вернер підставив ногу, і м'яч залетів у кут воріт - 1:0.

У подальші хвилин з 20-ть "Лейпциг" мав ще кілька нагод після ударів Вернера збільшити рахунок, але "Зорі" щастило. На 35-й хвилині підопічні Юрія Вернидуба зрівнюють рахунок. Після подачі від Караваєва з флангу Рафаель ударом головою пробив Івана Мвого - 1:1.

На старті другого тайму "Зоря" виходить вперед. Караваєв увійшов в штрафну і пробивав у кут воріт, і Артем Гордієнко в падінні переправив м'яча у ворота - 1:2. За кілька хвилин після удару Вернера "Зорю" рятує поперечка воріт.

На 69-й хвилині "Лейпциг" таки зрівнює рахунок. Огюстен в штрафній "Зорі" пробив повз Луїса Феліпе - 2:2.

Вирішальний для себе м'яч "Зоря" пропустила на 89-й хвилині та ще й з пенальті, що був призначений, коли м'яч влучив у руку Віталію Вернидубу після прострілу в штрафну. З 11-ти метрів воротаря "Зорі" без проблем переграв Форсберг - 3:2.

Зазначимо, що в груповому турнірі Ліги Європи гратимуть полтавська "Ворскла" та київське "Динамо". Жеребкування групового турніру Ліги Європи пройде 31 серпня у Монако. Початок о 14:00.