Ситник запевняє, що візити до Порошенка не вплинули на роботу НАБУ

Четвер, 9 серпня 2018, 21:39

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що його нічний візит до приватного будинку президента Петра Порошенка не вплинув на роботу детективів НАБУ.

Про це Ситник розповів в інтерв’ю "Громадському".

За його словами, під час цієї зустрічі вони обговорювали створення Антикорупційного суду.

Ситник додав, що саме Порошенко його запросив.

"Глава держави запросив на розмову і якраз розмова стосувалась Антикорупційного суду. Це суд, який напряму стосується Антикорупційного бюро. І це стосується тієї проблеми, про яку ми говоримо два роки. Навіть на війні вороги сідають за стіл переговорів. У даному випадку була дискусія спірна", — наголосив Ситник.

На питання, чому ця зустріч не була публічною, Ситник відповів, що були і публічні переговори на рівні адміністрації президента.

"Це не був таємний візит і те, що це може стати відомо — звичайно, я це допускав. Чому стало відомо саме зараз, а це було достатньо давно… Важливо, що на роботу НАБУ це не вплинуло, спитайте будь-якого детектива", - зазначив Ситник у відповідь на питання про репутаційні наслідки через нічний візит до Порошенка.

Ситник додав, що результатом цієї зустрічі стало ухвалення парламентом закону про Антикорупційний суд і президент вплинув на рішення парламенту.

"У мене була тет-а-тет зустріч з президентом України з приводу Антикорупційного суду. НАБУ не має права законодавчої ініціативи і ми знаємо, давайте будемо відверті, що в парламенті президент має якщо не визначальне, то один з визначальних впливів. Була певна дискусія. Вона закінчилась тим, що все ж таки закон був прийнятий", — розповів директор НАБУ.

За словами Ситника, він зустрічався з Порошенком 12-14 разів.

На питання журналіста, чи погодився б Ситник приїхати додому до Порошенка, якщо президент його знову запросить, Ситник відповів:

"Мабуть уже ні. Виходячи із такої реакції, мабуть, ні", — сказав він.

Раніше журналісти "Схем" зафіксували, як директор НАБУ Артем Ситник 26 квітня відвідував будинок, у якому мешкає президент Петро Порошенко у Козині.