У державних геологів на Одещині знайшли ракети "земля-повітря"

Четвер, 27 вересня 2018, 11:39

Поліція розслідує справу про незаконне зберігання зброї працівниками державної Одеської служби з активних впливів на гідрометеорологічні процеси.

Про це йдеться в ухвалі Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 7 вересня.

Тоді суд дозволив арештувати 17 ракет типу "земля-повітря" протиградових ракетних комплексів типу "Кристал-1", калібру 82,5 мм.

Як стверджує слідство, зброю виявили та вилучили 6 вересня під час обшуку у держпідприємстві на території села Шабо Білгород-Дністровського району.

Зазначається, що справу в листопаді 2016 року порушила Служба безпеки.

В ході розслідування, поліція зверталось до Міністерства оборони, яке відповіло, що Службі з активних впливів на гідрометеорологічні процеси не видавали дозволи на зберігання зброї, і що геологи не погоджували запуски ракетних комплексів.

Разом із ракетами правоохоронці вилучили журнал під назвою: "Сводный журнал пункта взаимодействия № 14" та лист А-4 з множинними написами. Документацію також арештували.

За даними слідства, на підприємстві також зберігались ракети комплексу "Алазань-2М", однак серед знайдених під час обшуку вони не зазначаються.

ДП "Одеська служба з активних впливів на гідрометеорологічні процеси" належить Міністерству аграрної політики та продовольства.

Згідно з реєстром, воно займається діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії, наданням послуг технічного консультування в цих сферах.