140 підступів за місяць: влада фіксує вербування й пропаганду росіян

Четвер, 27 вересня 2018, 13:51

У серпні зафіксували 140 подій, що можуть дестабілізувати ситуацію всередині України.

Про це повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, передає "Радіо Свобода".

"Вербування українських громадян та використання їх Російською Федерацією для вчинення диверсій з метою погіршення ситуації на сході України залишається одним із проблемних напрямків", – заявили в МінТОТ.

Читайте також: Агенти серед нас. Як російські спецслужби вербують українців

Крім того, у відомстві звинувачують Росію у тому, що вона через соціальні мережі "сіє заклики серед українців до розколу держави".

Також проблемою залишаються повідомлення про нібито мінування. За даним міністерства, у серпні кількість таких випадків суттєво зменшилася: у Львові зафіксували 4 повідомлення, у Києві – 3, ще по одному – в Дніпрі й Одесі.

МінТОТ відзначає велику кількість випадків незаконного виготовлення і розповсюдження нелегальної зброї та вибухонебезпечних предметів серед мирного населення, а також фактів насильства з їх використанням.

За даними моніторингу, в серпні найбільше випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в Україні, зафіксували в Києві та Київській області (14%), а також на Донеччині (12%) та Одещині (13%).