Волкер про продовження "особливого статусу Донбасу": Тепер черга Росії

Четвер, 4 жовтня 2018, 15:57

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер привітав пролонгацію дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування  в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це він пише у своєму мікроблозі Twitter.

"Вітання Петру Порошенку, Андрію Парубію та Верховній Раді з продовженням особливого статусу. Це важливий крок. Україна виконує свою частину задля миру. Тепер черга Росії. Розчарований тим, що деякі основні політичні діячі не підтримали цей важливий крок", – зазначає Волкер.

Він нагадує, що Україна неодноразово виконувала свою частину з імплементації Мінських угод, тепер Росія має виконувати свої зобов'язання - справжнє припинення вогню, виведення іноземних бойовиків/техніки та незаконних збройних формувань, обмін заручниками.

"Росія також повинна скасувати бутафорські незаконні вибори в контрольованих нею Донецьку та Луганську – їх проведення повністю суперечить Мінським угодам. Настав час для миру в Україні", – резюмує спецпредставник.

Як повідомлялось, 4 жовтня народні депутати підтримали пролонгацію закону №9153  про особливий порядок місцевого самоврядування  в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Категорично проти підтримки дії закону "про особливий статус Донбасу" заявили представники фракцій "Батьківщина", "Самопомочі" та "Радикальної  партії Ляшка".