У суботу в зоні ООС відносно спокійно

Субота, 30 листопада 2019, 19:27

З початку доби суботи збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню, українські військові не постраждали.

Джерело: пресцентр Операції об'єднаних сил

Деталі: Обстріл позицій сил ООС російські окупаційні війська здійснили зі стрілецької зброї поблизу Старогнатівки у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

У пресцентрі ООС також заявили, що окупанти не дають гарантій припинення вогню для ремонту лінії електропередач, внаслідок чого 60 будинків у Мар'їнці залишаються знеструмленими.

Дослівно: "25 листопада 2019 року сильними поривами вітру обірвано лінії електропередач та знеструмлено близько 260 приватних будинків у місті Мар'їнка Донецької області.

Українські ремонтні бригади оперативно відновили подачу електроенергії до 200 будинків. Але ще близько 60 господарств, на вулицях Тельмана та Жовтневій, залишаються знеструмленими, адже виведені з ладу лінії електропередач знаходяться у секторах ведення вогню збройних формувань Російської Федерації.

Українською стороною СЦКК, через СММ ОБСЄ, збройним формуванням РФ було подано запити щодо надання гарантій припинення вогню. Останній запит надіслано сьогодні, 30 листопада.

До цього часу гарантій дотримання режиму припинення вогню ЗФ РФ так і не надано. Без цього, ремонтна команда АТ "ДТЕК Донецькі електромережі" та піротехнічний підрозділ ДСНС України не можуть усунути причин відсутності електроенергії".

Деталі: Повідомляється також, що українська сторона повністю виконала свої зобов'язання щодо відновлення дорожнього покриття на шляху від Богданівки до Петрівського, в той час як російська окупаційна влада ніяких робіт у цьому напрямку не проводить.