У Києві хотіли приховано продати російські військові товари на Африку 

Четвер, 26 листопада 2020, 12:35

Контррозвідники Служби безпеки України блокували міжнародний канал постачання через територію України російських товарів військового призначення та попередили їх можливе переправлення до країн санкційного списку Ради Безпеки ООН.

Джерело: СБУ

Деталі: Правоохоронці задокументували та припинили протиправну діяльність менеджменту однієї з київських компаній, яка планувала незаконно постачати комплектуючі до вертолітної техніки в одну з країн Африки.

Для приховування російського походження товарів та їх військового призначення під час митного оформлення вантажу організатори надали документацію, в якій вказано неправдиві відомості. 

Також у відправників не було дозвільних документів, передбачених чинним законодавством, для експорту товарів такої категорії. 

Переправити військову продукцію зловмисники планували авіарейсом з Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

За результатом проведеної ідентифікації вилучених товарів, розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.