Клініку-довгобуд професора Козявкіна хочуть включити до "Великого будівництва"

Середа, 24 лютого 2021, 18:14

Недобудовану клініку відновного лікування професора Володимира Козявкіна, що розташована на Арабатській стрілці Херсонщини, пропонують включити до програми "Велике будівництво" як багатофункціональний реабілітаційний центр InterMedicalEcoCity.

Джерело: заява тимчасового виконувача обов’язків голови Херсонської ОДА Сергія Козира на форумі "Україна 30. Інфраструктура", яку передає "Укрінформ"

Пряма мова: "Це об’єкт лікувального напрямку – бальнеологічний курорт Екомістечко. Це стратегічний проєкт створення багатофункціонального реабілітаційного центру InterMedicalEcoCity на Арабатській стрілці… Проєкт розпочатий, він вже має ступінь готовності близько 80%, зараз потрібно залучити інвесторів для того, щоб його реалізувати".

Деталі: За словами Козира, розвиток проєкту можливий саме за умови його включення до програми "Велике будівництво". Наразі необхідна реструктуризація поточної заборгованості за банківським кредитом - це потребує допомоги центральних органів виконавчої влади, щоб зрушити проєкт з місця, наступне завдання – знайти інвесторів, адже необхідно залучити близько 11,3 млн доларів.

Він відзначив, що унікальність проєкту полягає у тому, щоб лікувати пацієнтів за методом Козявкіна, який розроблений понад 30 років тому, офіційно визнаний урядом України і відомий у світі. Він передбачає надання допомоги людям з захворюваннями нервової системи, опорно-рухового апарату, постраждалим внаслідок травм.

Будівництво клініки професора Козявкіна на Арабатській стрілці розпочалися у 2005 році.