У неділю на Донбасі без обстрілів

Неділя, 4 квітня 2021, 18:36

Протягом поточної доби порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Джерело: пресцентр ООС

Дослівно: "Незважаючи на відносну тишу, Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

СММ ОБСЄ вкотре зафіксувало переміщення великої кількості озброєння російсько-окупаційних військ у безпосередній близькості до лінії розмежування.

Одночасне нарощування пропаганди Російської Федерації, на регіональному та міжнародному рівнях, веде до штучного нарощування суспільної напруги в регіоні із одночасним розповсюдженням масиву фейкової інформації про ескалацію ситуації з боку Збройних Сил України".

Деталі: Повідомляється також про почастішання випадків, коли патрулям СММ ОБСЄ забороняли проїзд через блокпост збройних формувань РФ. 2 квітня, на блокпосту російсько-окупаційних військ, поблизу Олександрівки, патрулю СММ заборонили проїзд без догляду автомобілів. Представники ОБСЄ змушені були повернутися на непідконтрольну Урядові України територію у Донецьк.

БПЛА СММ знову зазнавали впливу перешкод сигналу GPS унаслідок глушіння під час виконання запланованих польотів уздовж усієї лінії розмежування.

З приводу цих порушень Українською стороною СЦКК направлено ноту на СММ ОБСЄ.