Силовики поранили під час затримання "рейкових партизанів" Білорусі

Середа, 6 квітня 2022, 16:05

Силовики режиму Лукашенка затримали трьох білорусів 27 та 28 років, причетних до знищення двох релейних шаф сигнальної установки під Осиповичами, що забезпечує рух залізничних поїздів.

Джерело: "Радыё Свабода", правозахисний центр "Вясна", начальник кримінальної міліції МВС Геннадій Казакевич, якого цитує держінформагенство "БелТА"

У МВС Білорусі повідомили, що в ніч на 30 березня за силової підтримки спецпризначенців "СОБР" було затримано трьох жителів Бобруйска, одного було поранено.

За даними "Вясни", при затриманні чоловіки чинили активний опір і намагалися втекти. Сили безпеки застосували зброю. Один із затриманих отримав поранення та перебуває в медичному закладі. Іншим було надано медичну допомогу на місці.

Начальник кримінальної поліції МВС Білорусі Геннадій Казакевич заявив, що "акти тероризму на залізниці РБ жорстко припинятимуться" силовиками з використанням зброї.

6 квітня стало відомо, що 30 березня поліція затримала ще одного співробітника білоруської залізниці, співробітника Барановицького відділення "БЖД" та адміністратора тематичних ресурсів "БЖД" у "ВКонтактіе та "Однокласниках" Валентина Самасюка. Де він зараз перебуває і в якому стані невідомо, повідомляє @belzhd_live.

Наприкінці березня у Білорусі за диверсії було затримано не менше 40 залізничників.

Нагадаємо: Формування BYpol, оголошене режимом Лукашенка екстремітським, продовжує закликати білорусів до здійснення диверсій на об'єктах залізничного транспорту та інфраструктури Білорусі у рамках плану "Перамога".

Білоруські "рейкові партизани" таким чином намагаються чинити опір російській агресії проти України. Як відомо, через Білорусь РФ перекидає, щоб воювати, в Україну живу силу та техніку.