Віцеканцлер Німеччини: Поки що не можемо дозволити повне ембарго на газ РФ

Четвер, 12 травня 2022, 16:50

Віцеканцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив, що його країна поки що не може дозволити собі запровадити повне ембарго на російський газ.

Про це Габек сказав на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Берліні у четвер, повідомляє "Європейська правда".

"Зараз, на цей час, ми не можемо собі дозволити ввести повне ембарго. Ми наповнили газові сховища на 40%. Цього буде достатньо для літніх місяців", - сказав він, додавши, що умов для зимівлі без російського газу немає.

Габек запевнив, що у перспективі Німеччина повинна повністю прибрати залежність від російського газу, але для цього слід посилювати економіку іншими джерелами енергії та іншими постачальниками.

"Ми зробимо все необхідне в інфраструктурному плані, щоб ввести це ембарго", - запевнив Габек.

Він нагадав, що Німеччина погодилась ввести нафтове ембарго, тому не може дозволити собі руйнування економіки, забороняючи ще й імпорт російського газу.

Нагадаємо, у четвер стало відомо, що німецькі дочірні підприємства колишньої "дочки" компанії "Газпром" з середи припинили отримувати газ із Росії.

Це відбулося після того, як Росія ввела санкції щодо групи Gazprom Germania, що перебуває під управлінням німецької влади.